Blog of Finnish students

Lähtö oli lauantaina klo 12 Kuopiosta. Perillä olimme paikallista aikaa klo 22.00. Osa majoituui perheisiin, osa retkeilymajaan. Päivän aikan kiertelimme Munchenissä, hilpeyttä herätti kolmasosan jääminen metroon yhden pysäkin verran liian pitkäksi ajaksi. Onneksi metro toiseen suuntaan tuli lähes välittömästi, joten pääsimme kaikki yhteen 5 min päästä. Aitoon musluhenkeen kuului reipas taputus harhautuneille.

Saksa vaikutti hyvin kesäiseltä ja ihanalta paikalta.

Sunnuntaina retkeilymajaan majoittuneet kävivät Munster-kirkon tornissa. Portaita yhteen suuntaan on reilut 700. Päivällä meidät toivotettiin tervetulleiksi yhteisessä tilaisuudessa. Science-opiskelijat tutustuivat laitteisiin, jotka vaikuttivat hyviltä.

Science-ryhmät ( 7 kpl) suunnittelivat ja rakensivat sähkömoottoriautoja. Kussakin ryhmässä oli pääsääntöisesti 3 saksalaista ja 2 suomalaista. Autojen voimanlähde on 3 AA-paristoa. Tarkoituksena on tehdä toisaalta mahdollisimman hyvin kiihtyvä ja toisaalta mahdollisimman hyvin mäkeä nouseva auto. Siinä vaihteiston ja välitysten suunnittelu on olennaista.

DSC00689
DSC00686

Maanataina oli aamusta lähtien autojen rakentamista ja tanssijoilla esityksen harjoittelua. Illalla oli 2 h kiertokävely, jolloin tutustuimme Ulmiin ja Ulmin Munsteriin.

Tiistaina aamulla edelleen autojen rakentamista science-ryhmillä, mutta iltapäivällä oli erittäin mielenkiintoinen bussimatka Stutgartiin Daimler development centeriin. Siellä pääsimme vetyautojen kyytiin ( n. 5 km) ja siellä myös oli laadukas esitys vetyautojen kehittämisestä. Valokuvata ei luonnollisestikaan saanut.

Keskiviikkoaamulla 22.4 science-ryhmillä oli Daimler-Benzin edustajan esitys vetyautoista ja niiden rakenteesta vielä tiistaita tarkemmin. Sen jälkeen ryhmät saivat kokeilla pienen vetyauton toimintaa kehittämällä ensin vetyä aurinkopaneeleilla, minkä jälkeen pienet vetyautot liikkuivat vetymoottoriensa avulla.

Torstaina 23.4. Autot olivat valmiit joten vain musikaallin esittäjät harjoittelivat. Kornhaus-talolla porukka kokoontui alkasen klo 8 mutta lavasteiden ym. asettaminen esitystilaan vei aikaa niin että harjoitukset alkoivat vasta klo 9 jälkeen. Saliin mahtuu n. 600 henkeä yleisöä.

Torstaina klo 18.30 oli science-ryhmien posterien esittely kornhaus-talon aulassa.

DSC00788-300x200 DSC00790-300x200

 

19.00 musikaali alkoi. Lyhyiden puheiden, joista Matti piti yhden ansiokkaan, jälkeen alkoi itse esitys .

DSC00798-300x200 (1)

Sali oli täynnä. Vaikka yhtään katkotonta harjoitusta ei ollut ollut ennen esitystä, kaikki sujui hyvin. Tanssijat selviytyivät hienosti ja saivat paljon kehuja yleisöltä.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s